Aydın'da 70 bin dişi buzağı brusella hastalığına karşı aşılandı Aydın'da 70 bin dişi buzağı brusella hastalığına karşı aşılandı
Takastan sonra en çok konuşulan isimlerden biri Almanya’nın teslim ettiği Rus Vadim Krasikov. Putin’in takas sürecinde Krasikov’u şart koştuğu iddia ediliyor. Cezaevinde ölen Putin muhalifi Aleksey Navalni’nin de yaşasaydı takas listesinde olacağı belirtiliyor. Nitekim takas edilenler içinde onun ekibinden isimler de var.

PUTİN’İN “OLMAZSA OLMAZI” KRASİKOV

Eski bir Rus subayı olan Krasikov, Putin ile Sovyetler döneminden beri tanışıyor. Birlikte atış talimi yapacak kadar yakınlıkları var. Ailesine Putin için “Atışları çok iyi” demişti. Putin de onun için “Kahraman/Vatansever” sıfatlarını kullanmıştı. Takas süreci başladığında Putin’in “olmazsa olmaz” diye şart koştuğu Krasikov, 2019’de Berlin’de bir parkta Çeçen muhaliflerden Selim Han Hangoşvili’yi hedef aldı. Berlin’de güpegündüz bir parkta dinlenen Hangoşvili’ye yaklaştı ve Glock marka silahıyla üç el ateş ederek onu öldürdü. Yakalanıp yargılandı, duruşmalar boyunca hiçbir suçlamayı kabul etmedi. Neticede ömür boyu hapse mahkûm edildi. Tutulduğu hapishanede ömür boyu kalmayacağından emindi. Alman basınında çıkan haberlere göre bir gardiyana “Rusya (Putin), benim böyle bir hücrede çürümeme izin vermeyecektir” demişti. Alman ve ABD basında “Hitman” ve “Bad Dude” diye adlandırılan Krasikov’u Rusya’da uçaktan indiğinde Putin karşıladı ve sarılıp öptü.