“Sporun Oyuncakları” sergisi uzatıldı “Sporun Oyuncakları” sergisi uzatıldı
Pek çok insan limon çekirdeklerini daha salata tabağına girmeden çöpe atar. İşe yaramadığı düşünülen limon çekirdeklerini birçok alanda kullanımından habersizler. Ancak toz haline getirip ılık suda tüketiminde grip ve soğuk algınlığına iyi geldiği söyleniyor. Gelin limon çekirdeklerinin faydalı alanlarına bakalım.

Limon, salataya, çaya ve yemeklere eklenir ve çok fazla tüketilir. Ancak kabuğu ve çekirdeğinin nelere faydalı olduğu pek bilinmez. Birçok alanda kullanılan limon kabuğu ve çekirdeğinin faydalarına göz atalım.

Evde kendi limon ağacınızı yaratmak için çekirdeğine ihtiyaç duyabilirsiniz. Limon çekirdeklerini etlerinden iyice arındırktan sonra kurumalarını beklemek gerekir. Çekirdekleri nemli bir pamuk ya da kağıt havlu içinde birkaç gün beklettikten sonra ekin. Filizlenmeye başladığını göreceksiniz.

Filizlenen çekirdekleri saksılara ya da iyi drene olmuş toprağa ekin. Güneş alan bir yere koyduktan sonra düzenli olarak sulayın.

KURUTUP TOZ HALİNE GETİRİN Limon çekirdeklerini kurutup toz haline getirdikten sonra bir bardak ılık suyla karıştırabilir; bu karışımı grip ve soğuk algınlığı durumlarında tüketebilirsiniz.

Ev temizliğinde de limon çekirdeklerini kullanmak mümkün. Limonun her yerinden faydalanmak çok basit.

Limon çekirdeklerini bir kavanoza yerleştirdikten sonra beyaz sirke ilave edin. Kavanozun kapağını kapatın ve 1 hafta kadar bekletin. Sirke, limonun doğal özünü içine çeker ve temizlik solüsyonu haline gelir.

Bu karışımı sprey şişeye boşaltın. Mutfak tezgahları, banyo yüzeyleri için bu karışımı kullanabilirsiniz.

Limon çekirdekleriyle evde güzel bir koku ortamı yaratabilirsiniz. Bunun için çekirdekleri kuruttuktan sonra ufalayın. Bez torbalara doldurun ve bu torbaları dolap içlerine, ayakkabılıklara ya da buzdolabına yerleştirin.

Limonun ferahlatıcı kokusu istenmeyen kokuları doğal bir şekilde yok eder.

Öğüterek hazırladığınız limon tozunu doğal bir peeling malzemesi olarak kullanabilirsiniz. Bir yemek kaşığı limon çekirdeği tozunu biraz bal ve zeytinyağı ile karıştırarak besleyici bir maske elde edebilirsiniz.

Evdeki bitkilere doğal gübre olarak da limon çekirdeklerini kullanabilirsiniz. Çekirdekleri ezerek veya öğüterek toprak üzerine serpin. Bu yöntem, bitkilerinize doğal bir gübre olacaktır. Özellikle sebze ve meyve yetiştirirken doğal gübreleme yönteminden faydalanmak etkili olacaktır.