Nobel ödüllü Dr. Sancar'dan 'Aydın İnciri' teşekkürü Nobel ödüllü Dr. Sancar'dan 'Aydın İnciri' teşekkürü
Dünyaca ünlü kadın yıldızlara baloda kendisiyle dans etmeleri için servet ödeyen Avusturyalı milyarder öldü. Ölmeden birkaç ay önce yaptığı evlilik nedeniyle miras kavgası başladı.

Abartılı yaşam tarzıyla bilinen Avusturyalı inşaat milyarderi 91 yaşındaki Richard Lugner, 12 Ağustos’ta 91 yaşında öldü. Cenaze töreni önceki gün düzenlendi.

Törende dört çocuğuyla son karısı Simone ‘Biene’ Reilaender’ (42) bir araya gelmedi. Ayrıca Beilaender, törene 20 dakika da geç geldi. Lugner’in ölmeden sadece iki ay önce evlendiği altıncı karısı ile çocukları arasında miras gerilimi yaşandığı ortaya çıktı.

Çünkü Lugner’in ölmeden sadece birkaç hafta önce vasiyetinde değişiklik yaptığı, son karısını da eklediği öğrenildi. Ancak çocukları bu vasiyetin geçerli olduğunu kabul etmiyor. Lugner için son evliliğini kast ederek “En pahalı dansı” yorumu yapıldı.

MİLYONLAR SAÇTI

Zira ‘Beton’ lakaplı Lugner, uzun yıllar boyunca Viyana’daki Opera Balosu’nda kendisine eşlik etmesi için ünlü yıldızlara servet dağıtmıştı. 1992’den itibaren her yıl baloya ünlü bir kadınla katılmış ve o kadınla dans etmişti. Bu kadınlar arasında Goldie Hawn, Jane Fonda, Geri Halliwell, Sarah Ferguson, Paris Hilton, Carmen Electra, Joan Collins, Pamela Anderson, Priscilla Presley, Sophia Loren gibi isimler yer aldı.

Bu kadınlara 50 ila 150 bin dolar ödedi. En büyük miktarı ise Kim Kardashian’a ödemişti. Ancak 500 bin dolar karşılığında yanında baloda boy gösteren Kardashian, annesiyle birlikte geldiği baloda Lugner’le dans etmeyi reddedip erken ayrılmıştı.

Viyana doğumlu Richard Lugner, 1960’lardaki inşaat patlaması sırasında küçük ölçekli projelere odaklanarak inşaat sektöründe hızla isim yapmıştı. Lugner, 1975’te Avusturya’nın ilk ve en büyük camisi olan Viyana İslam Merkezi’ni inşa etmekle görevlendirildiğinde ilk büyük başarısını elde etmişti. Sonra kendi adını taşıyan ‘Lugner City’ alışveriş merkezini inşa etmişti.

Richard Lugner, altı kez evlenmişti. Üç farklı kadından dört çocuğu oldu.