Kuşadası’nda Ekim’de deniz keyfi Kuşadası’nda Ekim’de deniz keyfi
Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şöyle:

ANHYT: Anadolu Hayat, 2Ç24 finansal sonuçlarını piyasa beklentisinin %8 üzerinde, 1,17 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %29 arttı.

MAKIM: Makim Makine, 247 milyon TL tutarındaki yatırım teşvik belgesinin, 116,3 milyon TL bina-arsa, 237,2 milyon TL makine ve teçhizat, 5 milyon TL diğer yatırım harcamaları olmak üzere toplam 358,5 milyon TL’ye revize edildiği açıklandı.

MIATK: Mia Teknoloji, Katar merkezli Integrated Intelligence Services and Trading W.L.L. (IIS Holding) ile iş birliği ve gizlilik sözleşmesi imzalandı. Yapılan anlaşma ile sayılan sektörlerde ilk aşamada Körfez Ülkelerinde yaklaşık 7 milyar dolarlık bir iş hacmine hitap edileceği açıklandı.

QNBFB: QNB Finansbank, 2Ç24 finansal sonuçlarını 7,6 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %3 arttı.

OYAKC: Oyak Çimento, TCC Oyak Amsterdam’ın zorunlu pay alım teklifi sürecinin tamamlandığını ve TCC Oyak Amsterdam’ın sermaye içerisindeki payının %75,8’den %80,1’e yükseldiğini duyurdu.

SAHOL: Sabancı Holding, %50’si dolaylı olarak Enerjisa Üretim tarafından devralınan 55 MW kapasiteli Akhisar RES’in toplam kurulu gücünün 7 MW arttırılarak 62 MW’ye yükseltildiğini duyurdu. Böylelikle, Akhisar RES'in kapasite artışı ile birlikte Enerjisa Üretim'in 8 ayrı santralindeki toplam rüzgar enerjisi kurulu gücü 403 MW'a ve tüm tesislerindeki toplam kurulu gücü ise 3.799 MW'a ulaştı.

HTTBT: Hitit Bilgisayar, Kırgızistan menşeili TezJet ile 5 yıl boyunca yolcu hizmet sistemleri çözümü kullanımına ilişkin anlaşma sağlandığını ve TezJet’in kullanıma başladığını duyurdu.

GLYHO: Global Yatırım Holding, haziran ayı yolcu istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Haziran 2024’te limanlara gelen gemi sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre %32 artarken, yolcu hareketleri ise bir önceki yılın aynı ayının %33 üzerinde gerçekleşti.

AKBNK: Akbank, 2Ç24 finansal sonuçlarını piyasa beklentisinin %2 üzerinde 10,9 milyar TL net kar ile açıkladı.