ADÜ eski Rektörü Aldemir’den dikkat çeken ‘yolsuzluk’ yorumu ADÜ eski Rektörü Aldemir’den dikkat çeken ‘yolsuzluk’ yorumu
Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şöyle:

MEGMT: Mega Metal, 2Ç24 finansal sonuçlarını 213 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %54, yıllık bazda ise %565 arttı.

SUWEN: Suwen Tekstil, 2Ç24 finansal sonuçlarını 76 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %317, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %19 arttı.

YIGIT: Yiğit Akü, 2Ç24 finansal sonuçlarını 222 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %95 arttı.

ALARK: Alarko Holding, bağlı ortaklığı Alsim Alarko Sanayi'deki hisselerin satışı da dahil olmak üzere farklı stratejik alternatiflerin değerlendirilmesi sürecini durdurma kararı aldığını açıkladı. Potansiyel yatırımcılarla yapılan görüşmelerin ardından, bu sürecin devam ettirilmemesine karar verildi.

ALCTL: Alcatel, bir telekom şirketli ile telekom altyapı sistemlerinin tedariği ve kurulum hizmetleri çerçevesinde 5 yıl süreli 93 milyon USD tutarında sözleşme imzaladı.

ALKLC: Altınkılıç, pay başına brüt 0,09 TL temettü dağıtma kararı aldı. Temettü verimi %0,36 düzeyinde.

BIOEN: Biotrend bağlı ortaklığı, İzmir'de bir yatırım için Cumhurbaşkanı Kararı ile yatırım yeri tahsisi aldığını duyurdu. İzmir Aliağa'da bulunan 544.870 m² büyüklüğündeki hazine taşınmazının 120.000 m²'lik kısmı için 49 yıllık irtifak hakkı tanınmıştır.

BTCIM: Batıçim Çimento, %3000 oranında bedelsiz sermaye artırımı ile mevcut sermayesini 180 milyon TL’den 5,58 milyar TL’ye yükseltme kararı aldı.

ENTRA: Enterra, İtalya’da 57,6 MW kapasiteli RES projesi için başvuruda bulunulduğunu açıkladı. Proje arazi edinimi, ÇED ve lisans süreçlerinin tamamlanmasının ardından, 2026'da yatırıma başlanması ve 2027'de projenin devreye alınması planlanmaktadır.

GLCVY: Gelecek Varlık Yönetimi, kazanmış olduğu 225,3 milyon TL büyüklüğündeki 1 bireysel portföyün ihalesinin devir ve temlik işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.

GRTRK: Grainturk Tarım, Grain Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk şirketinin paylarının tamamının bağlı ortaklığı olan Özova Tarım'a satılmasına karar verdi.