Nobel ödüllü Dr. Sancar'dan 'Aydın İnciri' teşekkürü Nobel ödüllü Dr. Sancar'dan 'Aydın İnciri' teşekkürü
BIST100 endeksi günü -0.73% düşüşle 9699,56 puandan kapattı, işlem hacmi 66.1 milyar TL oldu. Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı. İşte öne çıkan gelişmeler...

Günün öne çıkan haber başlıkları şu şekilde:

Ağustos'ta altın kazandırdı, borsa kaybetirdiTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını bugün açıkladı. Buna göre aylık en yüksek reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde %4,82, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise %4,01 oranlarıyla külçe altında oldu. BIST 100 endeksi %10,76 oranlarında yatırımcısına değer kaybı yaşattı.

TCMB rezervleri 2,6 milyar dolar gerilediForeks Haber'in TCMB verilerinden yaptığı hesaplamaya göre, 29 Ağustos haftasında 149,4 milyar dolar olan rezervler, geçen hafta yaklaşık 146,8 milyar dolara indi.

Cem Zeytin ilk işlem gününe 'tavan'la başladıCem Zeytin, CEMZY koduyla bugün Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görmeye başladı. 15,30 TL'den talep toplayan şirket hissesi ilk işlem gününe yüzde 10 primlenerek tavan seviyesi olan 16,83 TL'den başladı.

Rönesans'ın Rabobank'ı satın almasına onay çıktıRekabet Kurumu, Rabobank AŞ’nin tek kontrolünün Rönesans Holding tarafından devralınması işlemine izin verdi. Rabobank AŞ’nin tek kontrolünün Rönesans Holding AŞ tarafından devralınması işlemine Rekabet Kurumu tarafından onay verildi. İnşaat, enerji, sağlık, gayrimenkul ve endüstriyel yatırımlar olmak üzere beş ana faaliyet kolu bulunan Rönesans Holding, bu satın alma ile faaliyet alanlarına finans sektörünü de eklemiş olacak. Öte yandan Holding'in şirketlerinden Rönesans Gayrimenkul, Nisan 2024'te Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.