Geçtiğimiz yıl Şubat ayında, Kütahya'dan Aydın'a atanarak göreve başlayan İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, başında bulunduğu kurumunda köklü değişikliklere imza atıyor.

İsrail'in katlettiği Ayşenur'un cenazesi Aydın Didim'e getirildi İsrail'in katlettiği Ayşenur'un cenazesi Aydın Didim'e getirildi

Göreve geldikten sonra ilk olarak Destek ve Personel Hizmetleri Başkanı Selim Özen'i ve yardımcıları Salih Pınar ile Muhittin Hancı'yı alarak görev yerlerini değiştiren Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul ardından Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Kalp Damar Cerrahi Uzm. Dr. Reha Arsan'ı alarak yerine Personel Hizmetleri Başkanı Dr. Mete Erki'yi atadı.

Kurumun başına geldikten sonra yönetim kadrosunda köklü değişikliklere imza atarak sağlık camiasında değişim rüzgarı estiren Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, geçtiğimiz aylarda da görevden aldığı Halk Sağlığı Başkanı Dr. Ebru Kurt'un yerine Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Engin Tetik'i atadı.

Müdürlüğünde olduğu gibi hastane yönetiminde de bir çok değişikliğe imza atan Müdür Şenkul'un sağlık camiasında en çok ses getiren tasarrufu ise Sağlık-Sen Sendikası Aydın Şube Başkanı Baki Karaer'in eşi olan Özlük Birim ve Atama Sorumlusu Zehra Karaer'i hem uzmanlıktan, hem de atamanın başından alması oldu. Müdür Şenkul'un bu tasarrufu sağlık ve sendika camiasında şok etkisi yaratırken, yıllardır Aydın sağlık camiasında 'dediğim dedik, çaldığım düdük' anlayışı ile etki alanı oluşturan sendika yönetimine ayar olarak değerlendirildi.

Şehir Hastanesinin bir an önce hizmete başlaması noktasında başarılı çalışmalara imza atan Müdür Şenkul, hafta içinde üç yeni atama imza attı. İl Müdürü Dr. Şenkul,  Halk Sağlığı Başkan Yardımcılığına Dr. Elif Yalçın, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcılığı'na Dr.Tamer Taner, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcılığı'na da Dr. Altuğ Narlı'yı getirdi.