Apple Watch Ultra 2 yenilenen özellikleri ve yeni renk seçenği ile tanıtıldı Apple Watch Ultra 2 yenilenen özellikleri ve yeni renk seçenği ile tanıtıldı
Bilindiği üzere Instagram 2 Ağustos’tan bu yana kapalı. Her ne kadar görüşmelerin sürdüğü belirtilse de önemli bir aşama kaydedilebilmiş değil. Hali hazırda Instagram’a VPN kullanmadan girmek ne yazık ki mümkün değil.

Biz acaba Instagram ne zaman açılacak diye beklerken şimdi de sürpriz bir şekilde Roblox kapatıldı. Bilmeyenler için ufak bir açıklama yapalım. Roblox özellikle 6 – 12 yaş arası çocukların yaygın bir şekilde oynadıkları bir oyun. Bu yapımın en önemli özelliği herkesin Roblox’ta kendi oyununu inşa edebiliyor olması.

Genel anlamda ücretsiz bir yapım olan Roblox, hem ülkemizde, hem de dünyada milyonlarca kullanıcıya sahip.

Bugün akşamüstü Roblox’a hiçbir açıklama yapılmadan erişim engeli getirildi. Yani oyunun neden kısıtlandığına dair elimizde net bir bilgi yok.

Bu kısıtlamalar acaba sıra TikTok’ta mı diye düşündürdü. Malum TikTok için de pek çok şikayet söz konusu. Dolayısıyla yarın birgün TikTok’a da bir engelleme gelirse bu bizi şaşırtmayacaktır.

Dip not olarak şunu da hatırlatalım. Instagram ile görüşmelerde önemli bir yol katedildiği belirtildi. Uzmanlar Instagram’a erişimin en geç 10 Ağustos’a kadar açılmasını bekliyorlar.

Bu arada merak edenler için şunu da belirtelim. VPN ile Roblox oynamak hala mümkün.