Didim Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün aşılama çalışmaları sürüyor Didim Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün aşılama çalışmaları sürüyor
GAZZE’de ateşkese dair umutların tükenme noktasına geldiği bir atmosferde, İsrail’den Lübnan Hizbullahı’na yönelik büyük saldırının çok yakın olduğu sinyali geldi. 11 aydır Hizbullah ve İsrail ordusu arasında devam eden sınır çatışmaları, bölgeye yayılan kapsamlı bir savaşın patlak vereceği endişesini yaratırken Tel Aviv’de hem hükümet kanadı, hem de ordu kaynakları Lübnan’da savaşa hazır olunduğu mesajlarını verdi.

‘BİRKAÇ GÜNE BAŞLAYABİLİR’

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun partisi Likud’dan milletvekili Nissim Vaturi, Lübnan’la tam bir savaşın birkaç gün içinde başlayabileceğini öne sürdü. İsrail parlamentosu dışişleri ve savunma komitesi üyesi olan Vaturi, hafta sonu Netanyahu’nun askeri yetkililerle yaptığı toplantıda da kuzey cephesini kast ederek “Bu hikâyeyi sonlandırmalıyız” dediğini aktardı. Likud milletvekiline göre savaş başladığında, Hizbullah komuta merkezlerinin bulunduğu Beyrut’un Dahiyeh banliyösü “Gazze gibi” görünecek. Hizbullah’a yönelik ağustosta yapılana benzer en az 4-5 gün sürecek bir “önleyici saldırının” ardından kara harekâtının başlayabileceği konuşuluyor.