Nobel ödüllü Dr. Sancar'dan 'Aydın İnciri' teşekkürü Nobel ödüllü Dr. Sancar'dan 'Aydın İnciri' teşekkürü
Kanada'nın New Brunswick eyaletinin Moncton şehrinde yaşayan Beatty ailesi 2018 yılında sıradan bir Noel geçirmişti. Ancak tatilin ardından ailenin babası Laurie, garip davranışlar sergilemeye başladı. 81 yaşındaki emekli müteahhit bir anda sessizleşti ve seneler önce sattığı şirketinin muhasebe defterlerinin başında saatler geçirip "Kesin dolandırıldım ben" der oldu.

İlerleyen günlerde Beatty'nin gerçeklerle olan bağlantısı daha da koptu. Eşine, 1992 yılında olduklarını söylüyor ve saçlarının neden beyazlaştığını soruyordu. Ardından nöbetler geçirmeye başladı. Kollarının hareketlerini kontrol edemiyordu. Mayıs ayı sonunda Beatty hayatını kaybetti.

Moncton'ın en büyük sağlık kuruluşu olan Georges-L.-Dumont Üniversite Hastane Merkezi'ndeki doktorların tahmini Beatty'de çok nadir görülen ve beyinde proteinlerin yanlış katlanmasından kaynaklanan Creutzfeldt-Jakob hastalığı olduğu yönündeydi. Doktorlar bu durumu Beatty'nin çocukları Tim ve Jill'e açıklayıp otopsinin ardından birkaç test yaparak bu tahmini teyit etmeleri gerektiğini bildirdi.