Çine’de sulama boruları montajı hız kesmiyor Çine’de sulama boruları montajı hız kesmiyor
FENERBAHÇE HABERLERİ...Fenerbahçe, yaz transfer döneminin bitmesine sayılı günler kala önemli bir hamle daha yaptı. Ferdi Kadıoğlu’nun gidişiyle sol tarafta sıkıntı yaşanacağını düşünen sarı-lacivertli yönetim Filip Kostic’i getirerek önlemini hemen aldı. Kritik transfer sonrası olay yaratacak itiraflar geldi. İşte detaylar...

Yaz transfer döneminde Teknik Direktör Jose Mourinho’nun istediği her bölgeye oyuncu alan Fenerbahçe Yönetimi önceki gün de önemli bir hamle daha yaptı.

Ferdi Kadıoğlu’nun gidişiyle sol tarafta güç kaybeden sarı-lacivertli takımda Sportif Direktör Mario Branco ve yönetim Serie A’nın köklü kulübü Juventus’un tecrübeli ismi Filip Kostic’i kaptı.

Fenerbahçe resmen duyurdu: Fenerbahçemize hoş geldin Kostic Filip Kostic, kendisini sarı lacivert renklerimize bağlayan sözleşmeye imza attı.

Kulübümüzün, Juventus’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı oyuncu Filip Kostic, düzenlenen törenle kendisini sarı lacivertli renklere bağlayan sözleşmemize imza attı. Kostic, taraftarlarımızın önünde sahaya çıkmak için sabırsızlandığını söyledi.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ!

Fenerbahçe'nin kiralık olarak kadrosuna kattığı Filip Kostic'in sağlık kontrolleri Acıbadem Altunizade Hastanesi'nde gerçekleştirildi.

Öncelikle kan tetkikleri yapılan Sırp futbolcunun sağlık kontrolü, ortopedi, iç hastalıkları, göz, kulak burun boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde devam etti. Kontroller; efor, akciğer, kardiyak testleri ve radyolojik tetkiklerin ardından MR çekimiyle tamamlandı.

İtalyan gazeteci Gaetano Mocciaro, Fenerbahçe'nin Juventus'tan transfer ettiği Filip Kostic'i Fanatik'e yorumladı. İşte İtalyan gazetecinin Kostic hakkındaki görüşleri...

'Hücum yapıp ortalarını kesebilir'

“Filip Kostic, eski nesil kanat oyuncularına benziyor. Sol ayağını kullanan, sol kanatta görev yapan ve orta kesme konusunda çok iyi olan bir isim. Juventus’taki iki yılında Massimiliano Allegri, onu her zaman 3-5-2’nin sol kanadı olarak kullandı.

İlk sezonunda kendisini kanıtladı. Ligde ondan daha fazla asist yapan tek ismi şampiyon Napoli’nin yıldızı Kvaratskhelia olmuştu. Geçen sezon ise kesinlikle çok vasat geçti. Performansı iyi değildi, hiç gol atamadı ve asist sayısı da dramatik bir şekilde düşüş gösterdi. Eğer kanatları iyi kullanan bir takımsanız, sizin için ideal bir oyuncu. 4-4-2 sisteminde bile arkasında bir savunmacıyla rahatlıkla hücum yapıp ortalarını kesebilir.”

‘Allegri’nin izleri siliniyor’

“Thiago Motta’nın gelişiyle birlikte Juventus, Allegri’nin futbol anlayışının izlerini tamamen silecek bir politika izlemeye başladı. Sadece Kostic’i değil, Federico Chiesa gibi önemli bir ismi de sattılar. Allegri’nin güvenilir adamları Rugani ve De Sciglio da ayrıldı.

Kostic, eski hocanın defansif 3-5-2’sinin simgelerinden biri. Motta ise farklı bir oyun anlayışına, topa daha çok sahip olmaya odaklanan bir teknik adam. Onun tasarladığı 4-2-3-1 ve 4-3- 3’te Kostic tipinde bir oyuncunun sol bek hatta sol kanatta bile oynaması mümkün görünmedi.”

‘Türkiye’de fark yaratır’

“Eğer Roma’da izlediğim Mourinho’yu tanıyorsam, oyun tarzı ve maçları yorumlama biçimi Allegri’ye fazlasıyla benziyor. Bu nedenle, Dzeko ve En-Nesyri gibi isimlerin kafasına orta yağdırma açısından Kostic, mükemmel bir oyuncu.

Ocak ayına kadar sadece ligde oynayacak olması da kendisini hazır tutmasını ve kondisyonunu iyi ayarlamasını sağlayacaktır. Filip Kostic, Serie A ve Bundesliga’da iyi işler çıkarmış, çok yaşlanmamış bir oyuncu. Bence Türkiye gibi bir ligde fark yaratabilir.”

‘Savunma yönü zayıf’

“Filip Kostic, uluslararası deneyimi olan, 2021-22 sezonunda Avrupa Ligi’ni kazanan Frankfurt’un en iyi olan bir oyuncu. Hızlı, iyi sol ayağı olan, yetenekli bir asistçi. Diğer yandan, birçok Sırp futbolcu gibi performans anlamında istikrarlı değil.

Örneğin geçen sezon sahada olup olmadığını anlayamadığımız maçları bile oldu. Hücumda gol yerine daha çok asist düşünen Kostic, savunmaya yardım konusunda ise zayıf kalıyor.”