Koçarlı'da öğrencilere su verimliliğinin önemi anlatıldı Koçarlı'da öğrencilere su verimliliğinin önemi anlatıldı
21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cesedi, arama çalışmalarının 19’uncu gününde mahalleye 2 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi’nde çuval içinde üzeri taşla kapatılarak gizlenmiş halde bulunmuştu. 8 yaşındaki Narin Güran'ın nasıl ve ne zaman öldüğüne ilişkin düğümü İstanbul Adli Tıp Kurumu çözecek. Gece 3'te itirafta bulunan Nevzat Bahtiyar'a jandarma ısrarla Salim Güran'ın arabasının arka koltuğunda kimin olduğunu sordu. Narin'in cesedinin taşındığı araçta bir kişinin daha olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Diyarbakır Bağlar'da dere kenarında 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın beyaz duvaklı tabutu dün kendi köyüne değil, komşu Batı Karakoç köyüne getirildi. Cenaze töreninde konuşan imam, "Bugün burada musallada yatan bizim vicdanımızdır, insanlığımızdır. Narinimiz emin olun cennettedir. Benim korkum, nasıl hesap vereceğiz, bunu yeniden gözden geçirmeliyiz" dedi. Narin'in gözaltında olan anne ve babasının cenazeye katılmalarına izin verilmedi. Narin defin işlemi ise kendi köyünde yapıldı.

BABASI SERBEST BIRAKILDI

Ön otopsi çalışmasına göre, Narin’in cansız bedeninde gözle görülür kesici alet ve silahla yaralanma bulgusuna rastlanmadı. Narin'in vücudundan 91 numune alındı. Sol bacağın diz kapağından itibaren kopuk olduğu belirtilirken, cesedin bulunduğu çuval içerisinde küçük kıza ait olduğu değerlendirilen kaval kemiğinin de olduğu kaydedildi.

Narin Güran'ın gözaltındaki babası Arif Güran dün gece serbest bırakıldı. Aralarında Narin'in annesi, 2 ağabeyi, 4 amcası ve tutuklanan amcası Salim Güran'ın eşinin de bulunduğu 23 kişi halen gözaltında.

'MUHTAR GETİRDİ DEREYE ATTIK'

Aracında Narin'in DNA'sı bulunan tutuklu amca Salim Güran'ın yanında çalışan sıva işçisi Nevzat Bahtiyar, küçük kızı, Eğertutmaz Deresi'ne kırmızı otomobiline koyup götürdüğünü itiraf etti. İfadesinde "Muhtar Salim Güran, cesedi aracıyla getirdi. 'Bunu yok edeceğiz' dedi.

Baktım; battaniyeye sarılı bir insan. 'Yapmam' dedim. Bana 'Göl' dediğimiz dereye götürmemi, 200 bin TL vereceğini söyledi. Kabul ettim. Arabamdaki çuvalın içine koyduk. Muhtar ayrıldı. Çuvalı derenin derin olmayan yerine ağacın kenarına attım. Üzerine taş koydum. Muhtar sosyal medyada Narin'in babasına ‘Sana öyle bir acı yaşatacağım ki, asla unutamayacaksın’ demiş. Köyde konuşuluyordu" dedi.

BU ARAÇLA TAŞIMIŞ

İtirafçı Nevzat B.’nin ifadelerinin ardından Narin Güran’ın cansız bedenin taşındığı kırmızı otomobilin de arama çalışmalarına katılan helikopterden alınan görüntülere yansıdığı ortaya çıktı. 25 Ağustos’ta İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait helikopterle alınan görüntülerde Nevzat B.’nin, Salim Güran’ın otomobilinden aldığı Narin’in cesedini taşıdığı kırmızı otomobilin mahallede park halinde olduğu görüldü.

ARKA KOLTUKTAKİ SIR

Gece 3'te itirafta bulunan Nevzat Bahtiyar'a jandarma ısrarla Narin'in arabasının arka koltuğunda kimin olduğunu sordu. Bahtiyar "Arkada, camlar siyah olduğu için dikkat etmedim, kimseyi görmedim" dedi.

Narin'in cesedinin taşındığı araçta bir kişinin daha olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. 2 şüphelinin yanı sıra bölgede bir başkasının da olup olmadığı telefon sinyallerinden araştırılıyor.

BAZ KAYITLARI İNCELENİYOR

Jandarma ekipleri zanlının verdiği ifade doğrultusunda köyden uzaklaşıp mezarlık ile Tavşantepe Mahallesi bölgesi arasında cesedin Salim Güran'ın aracından Nevzat Bahtiyar'ın aracına nakledildiği bölgede detaylı inceleme yaptı. İki şüphelinin yanı sıra başkasının da bu bölgede baz verip vermediği ile ilgili BTK'dan alınan kayıtlar üzerinde çalışma yapıldığı öğrenildi.

BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin cinayetine ilişkin yeni açıklama yaptı.-

"Sebep olanlar kimlerse mutlaka bulunacak, adalet bunlardan hesap soracak, en ağır cezayı alacak." ifadelerini kullanan Tunç, bir kişinin daha gözaltına alındığını duyurdu.

"NARİN'İN BABASI MISIN?" SORUSUNA YANIT VERDİ

Salim Güran, jandarmadaki sorgusunda "Narin Güran'ın babası olma olasılığınız var mı?" sorusunu da yanıtladı.

Amca Güran, "Narin'in babası mısınız?" sorusunu "Yoktur. Yok öyle bir şey" şeklinde yanıtladı. Salim Güran, jandarmanın "Sizin kullandığınız araçta neden diğer yeğenlerinizin DNA'sı çıkmıyor da sadece Narin'in DNA'sı çıkıyor? Bunu açıklar mısınız?" sorusuna "Ben bunu açıklayamam" derken "Narin Güran görmüş olduğu bir olay neticesinde mi ortadan kaldırıldı" sorusuna verdiği yanıt şaşkınlık yarattı.

"NARİN GÖRMÜŞ OLDUĞU BİR OLAY NETİCESİNDE..."

Amca Salim Güran, ifadesinde "Narin Güran görmüş olduğu bir olay neticesinde mi ortadan kaldırıldı?" sorusunu "Benim hiçbir fikrim yoktur" şeklinde yanıtladı.