Okul kantinlerine yönelik Hijyen ve Gıda Güvenliği toplantısı yapıldı Okul kantinlerine yönelik Hijyen ve Gıda Güvenliği toplantısı yapıldı
Kıbrıs Rum yönetimi ile Yunanistan’ın Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de devre dışı bırakma planları çerçevesinde 12 yıl önce ortaya attıkları, Yunanistan, Kıbrıs Rum yönetimi ve İsrail arasında deniz altından enterkonnekte elektrik hattı döşenmesi projesinde ‘Türkiye riski’ krizi çıktı. 3.5 milyar Euro’luk projenin Girit-Kıbrıs arası geçişinin Türkiye’nin kıta sahanlığı içinden geçeceğine dikkat çeken yatırımcı firmalar, ‘Türkiye engellerse, Rumlar maliyet ve zararı ödemeyi garanti etsin, yoksa proje iptal’ ültimatomu verdi. Rum-Yunan enerji bakanları, Türkiye riskini kimin üstleneceği konusunda olağanüstü toplanma kararı aldı.

TÜRKİYE’Yİ DIŞLAMA PLANI

Kıbrıs Rum yönetimi ve Yunanistan’ın İsrail’i de yanlarına alarak Türkiye’yi Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarının paylaşılmasında dışlama planında iki önemli proje bulunuyor. Biri Yunanistan-Kıbrıs adası-İsrail arasında doğalgaz boru hattı kurulması, diğeri ise, aynı güzergâhı takip edecek enterkonnekte elektrik bağlantısı. Boru hattı projesi, ABD’nin 3 yıl önce yüksek maliyet ve jeopolitik riskleri gerekçe göstererek projeden çekilmesiyle rafa kalkmıştı. 1208 kilometrelik kablo ile dünyanın en uzun enerji hattı olması planlanan enterkonnekte hat projesi ise AB’nin 657 milyon Euro’luk desteği ile devam ediyor.