Vali Canbolat, Aydın Huzurevi inşaatını yerinde inceledi Vali Canbolat, Aydın Huzurevi inşaatını yerinde inceledi
Elinde nakdi bulunan kişiler yatırımlarını farklı farklı enstrümanlarda denerken, Temmuz ayında Borsayı tercih eden daha çok kazandı. Türkiye İstatistik Kurumu, tarafından yayınlanan duyuruyla birlikte, Temmuz ayı en çok kazandıran yatırım aracının borsada gerçekleştiğini bilgisi verildi.

TÜİK verilerine göre, Temmuz 2024 dönemine ait Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları’nı, aylık en yüksek reel getiri Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde olduğu bilgisine ulaşırken, aylık bazda en yüksek reel getirinin ise, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde %2,19, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde de %0,91 organlarıyla BIST 100 endeksinde olduğu gözlemlendi.

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde, yatırım araçlarından külçe altın %1,81, Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) %1,55 ve mevduat faizi (brüt) %1,37 oranında yatırımcısına reel getiri sağladığı gözlenirken, Euro’nun %0,20 ve Amerikan doları %0,86 oranlarında yatırımcısına kaybettirdiği bilgisine ulaşıldı.

Yayınlanan verilere göre, TÜFE ile indirgendiğinde, külçe altın %0,54, DİBS %0,28 ve mevduat faizi (brüt) %0,11 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağladı. Euro ise %1,44, Amerikan doları %2,10 oranlarında yatırımcısına kaybettirdiği gözlemdi.

BIST 100 endeksi, üç aylık değerlendirmesinin Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %7,70, TÜFE ile indirgendiğinde ise %4,64 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağladığı bilgisi verilirken, söz konusu dönemde, külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %3,46, TÜFE ile indirgendiğinde ise %6,21 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı olduğu açıklandı.

Altı aylık değerlendirme verilerine göre, BIST 100 endeksinin Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %16,49, TÜFE ile indirgendiğinde ise %12,92 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olduğu gözlemlendi. Yine aynı dönemde, Euro, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %7,09, TÜFE ile indirgendiğinde ise %9,94 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.