Efeler'de semt pazarlarına sıkı denetim Efeler'de semt pazarlarına sıkı denetim
Otomobillerde üst düzey güvenlik önlemlerini standart hale getirilmesi yönetmeliğinin, çok yakında uygulanmaya alınmasından önce, bayiler elindeki araçları elden çıkarmak adın indirim kampanyası yapmaya devam ediyor. Bu süreçle ilgili yapılan açıklamaları haberimizin devamında bulabilirisiniz.

Otomobillerde üst düzey güvenlik önlemlerini standart hale getirilmesi yönetmeliğinin, çok yakında uygulanmaya alınmasından önce, yeni yönetmeliğe uygun olmayan elindeki araçları satmak isteyen bayiler, kampanya üstüne kampanya yapmaya devam ediyor.

Yeni düzenlemeyle birlikte, yeni model araçlarda, geri görüş kamerası, park sensörü, hız sabitleyici gibi birçok özelliğin bulunması zorunlu haline gelirken, söz konusu değişiklik sadece “ulusal tip” onayıyla üretilen araçları kapsadığı açıklandı.

Ulusal tipi ; Türkiye’de ya da başka ülkede üretilen, sıfır olarak Türkiye’de satılacak araç için istenen özellikler ve şartlardır. Bu sistem ile birlikte, Türkiye’de, sürücü yorgunluk algılama sistemi, ani frenleme sistemi, kaza önleyici çarpışma sensörleri, kör nokta uyarı sistemleri gibi özelliklerin zorunlu hale getirilecek.

Araçlarda zorunlu olarak gelecek özelliklerle, hem güvenliğini hem de fiyatını artıracağına dikkat çeken uzmanlar, 31 Ağustos’a kadar bu özelliklerin olmadığı araçların elden çıkartılması nedeniyle, bayilerin bir şekilde, kampanyalarla, fiyat ve taksit destekleriyle bu araçları elden çıkartmak zorunda olurken, firmalar da yüzde 20’ye varan indirimlere ek olarak, birçok kampanya duyurusu yaptığını bu durumun alım fırsatı doğurduğunu vurguladı.

Araçlarda zorunlu olarak gelecek bu özelliklerin hem güvenliğini hem de fiyatını artıracağını, zorunlu özelliklerin geldiği sıfır araçların fiyatlarında bir yükseliş olacağına dikkat çeken uzmanlar, bu fiyat yükselişinin ikinci ele de yansıyacağını ve bu nedenle de fiyatların yukarı doğru çıkacağını söylüyor.