Boeing işçileri greve gidiyor Boeing işçileri greve gidiyor
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finans sektöründe faaliyet gösteren bankalar ve finansal kuruluşların 1 Ocak 2025 itibarıyla enflasyon muhasebesine geçişine ilişkin yönetmelik ve tebliğ taslaklarını hazırladı. Hazırlanan taslaklarla, enflasyon düzeltmesinden kaynaklanan farkların finansal tablolarda nasıl gösterileceği netleştirildi.

Enflasyon Muhasebesine Geçiş Tarihi Belirlendi

BDDK’nın 11 Ocak 2024 tarihli ve 10825 sayılı kararı doğrultusunda, bankalar ile finansal kiralama, faktoring, finansman, tasarruf finansman ve varlık yönetim şirketlerinin 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren enflasyon muhasebesi uygulamasına geçeceği duyuruldu. Şirketlerin ödenmiş sermayenin enflasyona göre düzeltilmesinden kaynaklanan farkların, bankalarda çekirdek sermaye içinde yer alması gerektiği belirtildi.

Yeni Yönetmelik ve Tebliğ Taslakları

Açıklamaya göre, enflasyon düzeltmesinden kaynaklanan farkların finansal durum tablosunda ayrı bir satırda gösterilmesi amacıyla, bankaların öz kaynaklarına ilişkin yönetmelikte, finansal tablolarla ilgili tebliğde ve finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerinin muhasebe uygulamalarına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına yönelik taslaklar hazırlandı. Bu düzenlemeler, 2025’te başlayacak enflasyon muhasebesi sürecine yönelik önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.