Futbolda 1. transfer ve tescil dönemi yarın sona eriyor Futbolda 1. transfer ve tescil dönemi yarın sona eriyor
Avrupa Ligi play-off turundaki temsilcimiz Beşiktaş, Lugano deplasmanında 55. dakikada 3-1 öne geçse de üstünlüğünü koruyamadı. Arka arkaya yediği gollerle sahadan 3-3’lük sonuçla ayrılıp turu İstanbul’da oynanacak rövanşa bırakan Kartal, hücumdaki zenginliğiyle umut verdi.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Lugano deplasmanında galibiyeti kaçırdı ama 3-3’lük beraberlikle istediğini aldı. Maç hızlı başladı. 17’de Lugano’dan Aliseda vurdu, Paulista topu çizgiden çıkardı. 21’de Paulista’nın uzun pasıyla topu alan Gedson Fernandes, ağları buldu. 34’te Bislimi, topu ağlara gönderdi, skor eşitlendi. 52’de Rafa Silva’nın nefis topuk pasıyla topla buluşan Gedson yine golünü attı. 55’te Masuaku’nun kornerinde Al-Musrati, kafa golüyle skoru 3-1’e getirdi.

KALEMİZDE ŞOK GOLLER

Beşiktaş, rahat bir galibiyete imza atması beklenirken Lugano, üst üste bulduğu gollerle şok yaşattı. 57’de Steffen, şık bir plaseyle farkı 1’e indirdi. 63’te Zanotti’nin sağ kanattan Beşiktaş ceza sahasına yerden çevirdiği topa Paulista ayak koydu ve ters bir vuruşla topu topu kendi ağlarına gönderdi. Karşılaşma 3-3 sona erdi. Beşiktaş, turu gelecek hafta Tüpraş Stadı’nda oynanacak rövanş karşılaşmasına bıraktı.

IMMOBİLE BOŞ GEÇTİ

Süper Kupa’daki Galatasaray maçının ardından ligde Antalyaspor karşısında duble yapıp 4 gole imza atan Ciro Immobile, dün skora katkı yapamadı. Gol atmadan maçı tamamlayan İtalyan forvet, 71. dakikada yerini Mustafa Hekimoğlu’na bıraktı.

HÜCUMDAKİ ETKİNLİĞİMİZ BİZİM İÇİN AVANTAJ

Beşiktaş’ın hocası Giovanni van Bronckhorst, sezona iyi başladıklarına dikkat çekti. Takımın mücadelesinden ve gol atma isteğinden memnun olduğunu belirten Hollandalı hoca, “Maçın genelinde deplasman takımı olmamıza rağmen iyi bir performans sergiledik. 3 gol attık ve daha fazlasını atabilirdik. 3 gol yedik ama deplasmanda etkili futbolumuz bizim adımıza olumlu. Savunmada bazı hatalarımız oldu ama zamanla çalışarak aşabileceğimiz sorunlar. Rövanş öncesi avantajlı bir skorla buradan dönüyoruz. Avrupa Ligi’nde lig aşamasında yer alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

BİR SEVİNDİRDİ BİR ÜZDÜ

Kartal’ın yeni transferi stoper Paulista, maça damga vuran isimler arasında yer aldı. Ligin ilk haftasında Samsunspor ağlarını havalandıran Paulista, dün Gedson’un golü öncesi 50 metrelik attığı topla asist yaptı. Sambacı, maçın ikinci devresinde kendi kalesine attığı golle hayal kırıklığı yarattı.

GEDSON KENDİNİ AŞTI

Portekizli orta saha Gedson Fernandes, Lugano deplasmanında ‘Forvet’ gibi oynayıp golleri attı. 2 gol kaydeden Portekizli yıldız, siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında ilk kez fileleri havalandırdı. Fernandes, en son golünü Benfica’yla 2018’de Bayern Münih’e atmıştı. Gedson, bu arada Quaresma’nın ardından Avrupa’da iki gol atan ilk Portekizli oldu. Quaresma, Aralık 2011’de Maccabi Tel Aviv deplasmanında iki gol atmayı başarmıştı.

KOPMALAR OLDU!

Maçın yıldızı Gedson Fernandes, çarpıcı itiraf geldi. Portekizli yıldız, “Kazanmaya da yakındık ama berabere bitti. Maçta kopuşlar yaşadık. Kazanmak istiyorduk ama bu skor deplasmanda çok kötü değil. İkinci maçı kazanıp turu geçeceğimize inanıyorum. İki gol attığım için mutluyum ama önemli olan takıma katkı sağlamam” diye konuştu.

JACKSON MULEKA GİTTİ

Beşiktaş, Jackson Muleka ile yollarını ayırdığını resmen açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada Muleka’nın sezonu sonuna kadar Suudi Arabistan’dan Al-Kholood takımına kiralandığı belirtildi.

TRİBÜNLER ALEV ALEV

Siyah-beyazlı taraftarlar, Thun’daki maçta tribünleri doldurdu. Maçın başından sonuna kadar tezahüratlarıyla Beşiktaş’ı destekleyen taraftarlar, Dolmabahçe’deki atmosferi aratmadı.

SİHİRBAZ RAFA SİLVA

Beşiktaş’ın yeni sezona damga vuran yıldız ismi Rafa Silva, Lugano deplasmanında da göz kamaştırdı. Başarılı bir maç çıkaran Portekizli yıldız, Gedson’un golü öncesi topuk pasıyla öyle bir asist yaptı ki şimdiden Avrupa Ligi’nin en güzel hareketlerinin arasına girdi.

SEMİH KILIÇSOY YEDEK SOYUNDU

Kartal’ın hocası Giovanni van Bronckhorst, Semih Kılıçsoy kararıyla şaşırttı. Hollandalı hoca, sezona iyi başlayan genç forveti yedek soyundurdu. Gio, “Taktiksel bir değişiklik. Rakibe göre kadromuzda en iyi ilk 11’i tercih ediyoruz” dedi.

NDOUR FORMAYI KAPTI İYİ OYNADI

Antalyaspor ile oynanan lig maçında oyuna sonradan girip asist yapan yeni transfer Ndour, Lugano deplasmanında ilk 11’de başladı. İtalyan genç orta saha, Gedson ile birlikte görev aldı. Ndour, orta sahadaki etkili oyunuyla göze çarptı.

O GOLLERİ YEMEYECEKTİK

Maçın 58. dakikada Ndour’un yerine oyuna dahil olan Onana, yenilen gollere dikkat çekti. Onana, “3-1 öndeydik ama yenilmemesi gereken goller yedik. Her şeye rağmen avantajlı bir skorla dönüyoruz. İstanbul’da bizim lehimize koşullar daha iyi olacak” diye konuştu.

HASAN ARAT TRİBÜNDE

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, mücadeleyi tribünden takip etti. Bu arada karşılaşmayı 3500 biletli siyah-beyazlı taraftarlar izlerken Lugano’dan 500 taraftar tribündeki yerini aldı.

ÜLKE PUANINDA YERİMİZDE SAYDIK

Ülke puanı sıralamasında yerimiz değişmedi. Türkiye’nin rekabet halinde olduğu Çek Cumhuriyeti takımlarından M. Boleslav, Paksi karşısında sahadan eşitlikle ayrıldı. 35.600 puanla haftayı 10. sırada kapattık. Çek Cumhuriyeti ise 36.850 puanla 9. basamakta yer aldı.