NDH’de iki hasta sağlığına kavuştu NDH’de iki hasta sağlığına kavuştu
Antikçağ’dan bugüne... Germiyan ekmeğinden karasakız üzümüne... ‘Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler’ kitabı, Çeşme Yarımadası’nın zengin kültürel mirası ve gastronomik değerlerini gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor. Antikçağ’dan günümüze bölgede yaşamış uygarlıklara saygı duruşu niteliğinde olan çalışma; yarımada yemek kültürünün tarihsel kökenleri, bölge mutfağının temel özellikleri, bölgenin biyolojik çeşitliliği ve bölgeden doğan lezzetler olmak üzere dört ayrı bölümden oluşuyor. Kitapta, bölgeye özgü otlar, çorbalar, zeytinyağlılar, mezeler ve tatlılar gibi birçok değerli lezzet ve bu lezzetleri yaratan uygarlıklar farklı yönleriyle anlatılıyor.

Kitaptaki reçetelerin tümü, evde kendi mutfağınızda yapabilmeniz için çok açık bir dille anlatılmış, aynı zamanda malzeme ölçüleri ev tipi yani bardak, kaşık cinsinden verilmiş hem de gram ölçüleriyle belirtilmiş. Ayrıca Beril Ateş’in Çeşme tarihini özetleyen özel illüstrasyonu da kitapta yerini almış.

KİTAPTAN BİR TARİF