Amatör Spor Haftası Aydın'da törenle başladı Amatör Spor Haftası Aydın'da törenle başladı
Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şöyle:

TKNSA (Hafif Negatif): Teknosa, 2Ç24 finansal sonuçlarını 561 milyon TL zarar ile açıkladı. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 156 milyon TL net kar açıklamıştı. Finansman giderleri ve kredi kartı komisyonlarındaki artış net karı baskılayıcı oldu.

GIPTA: Gıpta Ofis, EKAP Elektronik Kamu Alımları Platformu'nda yapılan ihale sonrasında 411,9 milyon TL tutarındaki ihalenin uhdesinde kaldığını bildirdi.

KLSYN: Koleksiyon Mobilya, katılmış olduğu ihalede 1.olduğunu bildirdi. İhale baz bedeli 280 milyon TL olarak gerçekleşti.

INDES: İndeks Bilgisayar, E.N.D. Alüminyum Metal Makina Kimya Sanayi ve Tic. Ltd. Şirket'ine ait olan Gebze ilçesi’nde 9.182,13 metrekarelik yüzölçümüne sahip arsa 124.7 milyon TL’ye satın alındı.

EDATA: E-Data Teknoloji, çıkarılmış sermayesinin 135 milyon TL’den 405 milyon TL’ye artırma kararı aldığını açıkladı.

MGROS (Pozitif): Migros, 2Ç24 finansal sonuçlarını piyasa beklentisinin %66 altında 604 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %51, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %60 azaldı.

AEFES (Nötr): Anadolu Efes, 2Ç24 finansal sonuçlarını piyasa beklentisinin %27 altında 4 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %26, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %38 arttı.

CRFSA: CarrefourSA, 2Ç24 finansal sonuçlarını 808 milyon TL zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek finansal sonuçlarını 171 milyon TL zarar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 155 milyon TL zarar ile açıklamıştı.

MEGAP: Mega Polietilen, konkordato başvurusu yapması sebebiyle Yakın İzleme Pazarı’na alındı.

RUBNS: Rubenis Tekstil, mevcut yatırımları hakkında bilgi verdi. Buna göre, 100 milyon USD yatırım ile 100 bin metrekare kapalı alana sahip üç entegre fabrika kurulumunun tamamlandığını ve günlük 50 ton kumaş üretim kapasitesine ulaştığını, kumaş boya ve apre fabrikası yatırımının üretimine başlamasının ardından yurt dışından ithal edilen örgü kumaş makinelerinin kurulumunun tamamlanarak fabrikanın örgü kumaş üretim kapasitesini %80 oranında arttırdığını duyurdu.