Nobel ödüllü Dr. Sancar'dan 'Aydın İnciri' teşekkürü Nobel ödüllü Dr. Sancar'dan 'Aydın İnciri' teşekkürü
Borsa İstanbul BİST 100 endeksi bugünkü işlemlerde 9.897,58-10.080,73 puan bandında hareketle günü yüzde 0,78 değer kaybı ile 9.904,79 puandan tamamladı. İşlem hacmi 84,376 milyar TL olarak gerçekleşti.

Ayrıca gün boyunca finans ve borsa piyasalarını etkileyen önemli gelişmeler yaşandı.

Günün öne çıkan haber başlıkları ise şu şekilde:

'Mehmet Şimşek istifa etmek istedi' iddiasına açıklamaDezenformasyonla Mücadele Merkezi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa etmek istediği iddiasının doğru olmadığını duyurdu.

Daha fazla detay için habere tıklayabilirsiniz!

Morgan Stanley'den TCMB analiziTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son faiz kararı beklentilere paralel olurken, şahin mesajlar yabancı yatırımcıların değerlendirmelerinde de öne çıkan tema oldu. TCMB'nin 'şahin bir sürpriz' yaptığını belirten Morgan Stanley, 2024 yılında faiz indirimi olmayacağını öngördü.

Goldman Sachs, TCMB'nin faiz indirimi için beklentisini açıkladıTürkiye'de ilk faiz indiriminin Eylül ayında gerçekleşeceğini öngören Goldman Sachs, dolara yönelimin ivme kazanması ve enflasyonist baskılardaki artışın, faiz indirim döngüsünde gecikmeye yol açabileceğini söyledi.

Şimşek: Vatandaşlarımızın refahını artıracağızHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, büyük firmaların yatırımlar için Türkiye'yi tercih ettiğini söyleyerek, "Programımızın ikiz dönüşüm ve yüksek katma değerli üretime yönelik politikalarıyla ülkemizi daha büyük bir üretim üssüne dönüştürerek büyüme potansiyelimizi ve vatandaşlarımızın refahını artıracağız" ifadelerini kullandı.

Cevdet Yılmaz: Zenginlere vergi affı yokCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medyada ve bazı haber mecralarında gündem olan “zenginlere vergi affı” iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Cumhurbaşkanımızın vergi paketi hususunda tercihleri tam aksine net bir şekilde geniş kesimlerinden yana, çok kazanandan çok almayı öngören bir yaklaşım ile çalışmaların yapılması yönünde olmuştur" ifadelerini kullandı. Daha fazla detay için habere tıklayabilirsiniz!

Sağlık Bakanı'ndan Maymun Çiçeği açıklamasıSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu son günlerde gündem olan Maymun Çiçeği hastalığı hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu hastalığın Türkiye'de tek tük görülebileceğini ancak salgın olmayacağını söyledi.