NDH’de iki hasta sağlığına kavuştu NDH’de iki hasta sağlığına kavuştu
JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş., Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. için kredi notlarını değerlendirdiği 21 Ağustos 2024 tarihli raporunu yayımladı. Rapora göre, şirketin Kısa Vadeli Ulusal Notu "J1+ (tr) / Stabil Görünüm" olarak teyit edildi. Ayrıca, Şişecam'ın Uzun Vadeli Uluslararası Yerel ve Yabancı Para Cinsinden Kredi Notları da "BBB- / Stabil Görünüm" seviyesinde sabit tutuldu.

JCR, aynı raporda Şişecam'ın Uzun Vadeli Ulusal Notunu "AA+ (tr) / Stabil Görünüm" olarak revize etti. Bu derecelendirmeler, Şişecam’ın finansal yapısının güçlü olduğunu ve yatırım yapılabilir seviyede olduğunu gösteriyor. Şirketin kredi notlarının bu şekilde teyit edilmesi, finansal istikrarını koruduğunu ve yatırımcılar için güvenli bir liman olmayı sürdürdüğünü ortaya koyuyor.

Konuya ilişkin KAP açıklaması ise şu şekilde;

‘’JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş., Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. için yapılan değerlendirme sonucunda, 21 Ağustos 2024 tarihli raporunda, Şirketimizin Kısa Vadeli Ulusal Notunu "J1+ (tr) / (Stabil Görünüm)", Uzun Vadeli Uluslararası Yerel ve Yabancı Para Cinsinden Kredi Notlarını ise "BBB- / (Stabil Görünüm)" olarak teyit etmiş, Uzun Vadeli Ulusal Notunu ise "AA+ (tr) / (Stabil Görünüm)" olarak revize etmiştir. JCR tarafından belirlenen kredi notları yatırım yapılabilir seviyedir.’’

Kaynak: KAP