Karacasu'da Dünya Yürüyüş Günü'nde çöp temizliği yapıldı Karacasu'da Dünya Yürüyüş Günü'nde çöp temizliği yapıldı
Tesla'nın Optimus adını taşıyan insansı robotuyla ilgili güncellemeleriyle teknoloji gündeminde büyük yer kaplarken, yayınladığı ilanla dikkatleri çekti. Tesla, Veri Toplama Operatörü pozisyonunda, şirketin insansı robotu Optimus'u eğitmek adına çalışacak operatör alımı yapılacağını duyurdu.

Tesla, uzun saatler hareket yakalama kifayeti giymek zorunda olacak, yeni çalışanlar aradığını duyurdu. Geçen yıl boyunca insansı robotu Optimus'u eğitmek için hareket yakalama kıyafetleri kullanan onlarca çalışanı işe alan Şirket, robotların gelişimi sırasında onlarla birlikte çalışacak çalışanlar arıyor.

Söz konusu pozisyonlarda istihdam sağlayacak kişiler, veri toplama, çalışanların topladıkları bilgileri analiz edecek. Bu durumlar ise günlük rapor şeklinde yazılarak, ekipmanları ile yazılımına ilişkin bazı küçük görevlerde de çalışmaları bekleniyor.

Business Insider'ın haberinden elde edilen verilere göre, "Veri Toplama Operatörü" unvanına sahip pozisyonda, çalışanların hareket yakalama kıyafeti ve sanal gerçeklik gözlüğü takarak test rotalarında yürümelerini ve belirlenen görevleri yerine getirmelerini gerektiği bilgisi yer alırken, İş tanımına kapsamında söz konusu görev dahilinde günde 7 saatten fazla yürümeleri gerektiği bilgisine ulaşıldı. Söz konusu pozisyonda çalışacak kişilerin, veri toplamanın yanı sıra, çalışanların topladıkları bilgileri analiz etmeleri, bu konuda günlük raporlar yazmaları ve ekipmanları ile yazılımına ilişkin bazı küçük görevlerde de çalışması gerekecektir.

"Veri Toplama Operatörü" unvanına sahip pozisyonda, çalışmak isteyen kişilerin 170 cm ila 180 cm uzunluğunda olması gerekmektedir.

Ayrıca, hareket yakalama kıyafetini ve sanal gerçeklik gözlüğünü uzun süre rahatça takabilecek, bu ekipmanı uzun süre kullanmanın neden olabilecek dezorientasyon ve aynı zamanda "VR hastalığı belirtileri" ile başa çıkabilecek birisi aranıyor.

İşe alımı gerçekleşen kişiler, tam zamanlı olarak işe alınacak ve maaş aralığı ise saatlik 25,25 dolar ile 48 dolar arasında değişecek.

Mesai saatlerinde vardiyaları, 08:00-16:30, 16:00-00:30 ve 00:00-08:30 olarak açıklandı.