Trabzonspor - Beşiktaş maçına deplasman taraftarı alınmayacak! Trabzonspor - Beşiktaş maçına deplasman taraftarı alınmayacak!
Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir bugün Avrupa’da sahne alıyor. Ülke puanı sıralamasında 9. sıradaki yerimizi Çek Cumhuriyeti’nden geri almamız için 3 temsilcimizin sınavları büyük önem taşıyor.

Avrupa’da 3 temsilcimiz bugün önemli sınavlar verecek. Avrupa Ligi play-off turunda Beşiktaş, Lugano karşısında ilk maçını deplasmanda yapacak. Mücadele saat 21.30’da başlayacak ve S Sport’tan naklen yayınlanacak. Konferans Ligi playoff turunda ise Trabzonspor, St. Gallen ile deplasmanda saat 22.00’de karşılaşacak. Başakşehir, İrlanda’da St. Patricks ile saat 21.45’te kozlarını paylaşacak. Bordomavililerin maçı ATV’den; Başakşehir’in karşılaşması ise TRT Spor’dan yayınlanacak.

TEK HEDEF GALİBİYET

3 temsilcimizin maçları UEFA ülke puanı sıralaması adına büyük önem taşıyor. Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nin kapısından dönmesi ve Trabzonspor’un da Rapid Wien’e kaybetmesinin ardından Türkiye, 35.300 puanla 10. sıraya gerilemişti. 36.500 puanla 9. sıraya Çekya yükseldi. Hem ülke puanı sıralamasında yeniden yükselişe geçmek hem de Avrupa Ligi ile Konferans Ligi’nde grup aşamalarına kalmak için güzel sonuçlar umut ediyoruz.

91

Avrupa’da 243. kez sahne alacak Beşiktaş, Avrupa kupalarında çıktığı 242 maçta 91 galibiyet, 48 beraberlik, 103 yenilgi yaşadı.

AVRUPA’DA GOL VAKTİ

Beşiktaş’ın İtalyan forveti Ciro Immobile, siyah-beyazlı formayla Avrupa’daki ilk maçına çıkacak. Süper Kupa’da Galatasaray’a ve ligde Antalyaspor’a 2’şer gol atan Immobile, bugün de ağları havalandırmak istiyor. İtalyan yıldız, gol atarsa kısa süre içinde 3 kulvarda fileleri havalandırıp yeni bir rekorun sahibi olacak.

LUGANO ÇOK TANIDIK

İsviçre ekibi Lugano, 1 yıl dolmadan Türk takımlarıyla 3’üncü kez eşleşti. Geçen sezon Konferans Ligi’nde Beşiktaş’la aynı grupta yer alan Lugano, evindeki maçı 2-0 kaybederken, İstanbul’da 3-2 galip gelmişti. Lugano, bu sezon ise Fenerbahçe’yle Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda eşleşmiş 4-3 ve 2-1’lik skorlarla kaybetmişti.

BAŞAKŞEHİR’DE 3 EKSİK

Başakşehir’in önceki gün kadrosuna kattığı Miguel Crespo, UEFA listesinde yer almadığı için maçta forma giyemeyecek. Turunculacivertli ekipte sakatlıkları süren Matchoi Djalo ve Patryk Szysz ise diğer eksik isimler.

PİATEK’İN HEDEFİ 5’TE 5

Başakşehir’in Polonyalı forveti Krzysztof Piatek, yeni sezona müthiş bir başlangıç yaptı. Konferans Ligi’nde bu sezon çıktığı 4 maçta 4 gol atma başarısı gösteren Piatek, bugün 5. kez ağları havalandırmayı hedefliyor. Deneyimli forvetin, ligde de 1 golü bulunuyor.

KONSANTRASYON AVRUPA’YA ODAKLI

Başakşehir’in hocası Çağdaş Atan, dinamik bir takıma karşı oynayacaklarını dile getirdi. Kontrollü oyun vurgusu yapan genç hoca, şunları söyledi: “İki oyuncumuz eksik ama diğer oyuncularımız hazır ve sağlam. Burada avantajlı skor almak için ne gerekiyorsa yapacağız. Tamamen konsantrasyonumuzu Avrupa’ya ayırmış durumdayız” değerlendirmesinde bulundu.

RAKİBİ İZLEYİP 11’İ BELİRLİYORUM

Beşiktaş’ta teknik patron Bronckhorst, Avrupa Ligi’nde gruplara kalmayı hedeflediklerini söyledi. Lugano’yu iyi analiz ettiklerini belirten Hollandalı hoca, “Ben rakibi izleyerek 11’i belirliyorum” ifadesini kullandı. İki muhtemel ayrılığı da açıklayan Bronckhorst, “Aboubakar için başka bir meydan okuma daha iyi olabilir. Muleka’nın bir transfer durumu söz konusu o yüzden gelmedi” dedi.

WİEN MAÇI BİZİ YORDU

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, flaş bir itirafta bulundu. Deneyimli hoca, Rapid Wien karşılaşmasının antrenörlük yaşamındaki en olumsuz maç olduğunu söyledi. Avcı, “Rakibe saygı duymak gerekir ama Trabzonspor olarak bizim sahadan çıkarken kafamızın dik olması gerekirdi. Oyun, beni ve ekibimi son derece yordu. Burada kazanmak istiyoruz. Umarım bunu başarırız” dedi. Transfere de değinen Avcı, “2 transfer yaparsak şu an itibarıyla devre arasına kadar hiçbir planımız olmayacak” ifadesini kullandı.

56

Trabzonspor, Avrupa kupalarında çıktığı 153 maçta; 56 galibiyet, 37 beraberlik ve 60 yenilgi aldı

MULEKA GİDİYOR ANGELO GELİYOR

Lugano maçının kadrosuna alınmayan Jackson Muleka, Suudi Arabistan ekibi Al- Kholood ile anlaştı. Vize işlemlerinin ardından resmi açıklamanın yapılması bekleniyor. Yabancı kontenjanında yer açılmasıyla Kartal, Brezilyalı oyuncu Angelo’yu kiralayıp kadrosuna katacak.

KARTAL MAÇI BEKLİYOR

İstanbul’da hazırlıklarını tamamlayan Beşiktaş, Lugano maçı için İsviçre’ye uçtu. İş insanları Rahmi Koç ve Hüsnü Özyeğin, Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ve teknik direktör van Bronckhorst ile buluşup başarılar diledi.

TREZEGUET’YE VUR EMRİ

Trabzonspor, bugün St. Gallen deplasmanında Trezeguet’den çok şey bekliyor. Teknik direktör Abdullah Avcı’nın Mısırlı yıldızla yaptığı görüşmede oyuncusundan kaleyi gördüğü anda şut çekmesini istedi. Trezeguet de etkili ve sert şutlarıyla gol atmayı hedefliyor.

FIRTINA’DA 4 AYRILIK

Trabzonspor’da 4 ayrılık KAP’a bildirildi. Göktan Gürpüz, Fatih Karagümrük’e sezon sonuna kadar kiralandı. Batuhan Kör ve Murat Cem Akpınar’la yollar ayrıldı. Hakan Yeşil de Pendikspor’a transfer oldu.

TRABZON HAZIR KITA

Fırtına, dün sabah antrenmanın ardından İsviçre’ye gitti. Bordomavililer, Zürih’te maç saatini beklemeye geçti. Sakatlığına atlatan tecrübeli stoper Savic, bugün ilk 11’deki yerini alacak.

NWAKAEME ŞOKU

Bordo-mavililerde bugünkü St. Gallen maçı öncesi Anthony Nwakaeme şoku yaşandı. Nijeryalı yıldızın sol alt adalesinde yaralanma tespit edilmesi üzerine maç kadrosundan çıkarıldığı belirtildi.